Αθλητικές κακώσεις

[content_table]

Οι αθλητικές κακώσεις, είναι κακώσεις που συμβαίνουν σε αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Πολλές από αυτές συμβαίνουν και σε απλές καθημερινές δραστηριότητες (πχ ένα διάστρεμμα ποδοκνημικής), αλλά εμφανίζονται πολύ συχνότερα στον αθλούμενο πληθυσμό.

 

Αθλητικές κακώσεις

 

Η ολοένα και αυξανόμενη ενασχόληση του γενικού πληθυσμού με τον αθλητισμό έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε αύξηση των αθλητικών κακώσεων. Σε αυτό συντελεί συχνά:

  • η πλημμελής προπόνηση,
  • η ελλιπής προετοιμασία
  • ελάχιστη ή καθόλου προθέρμανση,
  • η λανθασμένη τεχνική κατά την εκτέλεση της άσκησης ή του αθλήματος και
  • ο πρόχειρος ή ακατάλληλος εξοπλισμός (κακής ποιότητας χλοοτάπητας ή ταρτάν, φθαρμένα αθλητικά υποδήματα, κ.α.)

Ποιες είναι οι συχνότερες αθλητικές κακώσεις;

Ως συχνότερες αθλητικές κακώσεις είναι οι ακόλουθες

Η μεγάλη διαφορά των αθλητικών κακώσεων σε σύγκριση με τις αντίστοιχες κακώσεις του γενικού πληθυσμού, έγκειται στο ότι ο αθλητής καλείται να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην άθληση, όπου εκεί θα συμβεί η επαναλαμβανόμενη καταπόνηση της πάσχουσας άρθρωσης, του μυός ή του τένοντα.

Η ανάπτυξη και οργάνωση της Αθλητιατρικής έχει δώσει ώθηση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των αθλητικών κακώσεων, μέσα από τεχνικές και θεραπείες που βοηθούν στην ταχύτερη επάνοδο στις δραστηριότητες.

 

 

Η πολυετής εμπειρία του Β.Κ.Φωτόπουλου ως αθλητή του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και εν συνεχεία επί σειρά ετών ως Ιατρού επαγγελματικών αθλητικών συλλόγων, καθώς και η συνεχής του εκπαίδευση σε θέματα αθλητιατρικής, με συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή αθλητιατρικά συνέδρια, σας εγγυώνται την ορθή διάγνωση και τη σωστή και ταχεία θεραπευτική προσέγγιση.