Αρθροσκοπική Χειρουργική Ώμου

[content_table]

Πως γίνεται;

Η αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου είναι επέμβαση που γίνεται μέσω 2-3 μικρών οπών 3mm στο δέρμα. Από τις οπές αυτές εισάγονται η μικροκάμερα και τα κατάλληλα αρθροσκοπικά εργαλεία στην άρθρωση. Η τεχνική αυτή μας δίνει εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και τη δυνατότητα να επιτελέσουμε πληθώρα επεμβάσεων.

Αρθροσκοπική Χειρουργική Ώμου

 

Ποιες είναι οι ενδείξεις για αρθροσκοπική χειρουργική ώμου;

Ο ώμος είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη άρθρωση. Συμμετέχουν οστά, τένοντες και σύνδεσμοι, τα οποία υφίστανται χρόνιες φθορές, αλλά και τραυματισμούς. Πολλές από τις παθήσεις του ώμου μπορούν πια να αντιμετωπιστούν αρθροσκοπικά. Πιο συγκεκριμένα, με την αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου μπορεί να γίνει:

 

Πόσο χρειάζεται να μείνω στο νοσοκομείο;

Αναλόγως της επέμβασης, 2 ώρες έως και 1 ημέρα. Στις ελαφρύτερες περιπτώσεις, όπως ακρωμιοπλαστική και αφαίρεσης ελευθέρων σωμάτων, ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου μέσα σε 2 ώρες από το τέλος τις επέμβασης. Σε βαρύτερες περιπτώσεις (συρραφή τενόντων, αντιμετώπιση εξαρθρήματος), συνήθως παραμένει νοσηλευόμενος για 1 ημέρα.

Μετεγχειρητικά, οι ασθενείς της ομάδας μας λαμβάνουν λεπτομερές πρόγραμμα αποθεραπείας και ασκήσεων. Με τη στενή μετεγχειρητική τους παρακολούθηση εξασφαλίζεται η ομαλή αποθεραπεία και η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αρθροσκοπικής χειρουργικής ώμου;

  • Ελάχιστος τραυματισμός στα μαλακά μόρια της άρθρωσης,
  • Αναίμακτη επέμβαση,
  • Λεπτομερής παρατήρηση και εξέταση του εσωτερικού της άρθρωσης. Το αρθροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε οποιαδήποτε περιοχή της άρθρωσης σε μεγέθυνση 5-10 φορές μεγαλύτερη από την πραγματικότητα.
  • Διενέργεια λεπτών χειρουργικών χειρισμών που με ανοικτές μεθόδους δε θα ήταν δυνατόν να επιτελεστούν. Αυτό οδηγεί σε άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα.
  • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος,
  • Ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση

Ο Δρ. Β.Κ.Φωτόπουλος ασχολείται ενεργά με την αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου τα τελευταία 20 έτη. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ΕΑΕ) από το 2004 και στα τακτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA) από το 2007. Την τετραετία 2007-2010 διετέλεσε επικεφαλής των αρθροσκοπικών επεμβάσεων του Νοσοκομείου “St.Katharinen Hospital” της Κολωνίας, όπου επιτέλεσε πληθώρα αρθροσκοπικών επεμβάσεων. Συμμετέχει ενεργά σε αρθροσκοπικά συνέδρια ώμου.

Επικοινωνήστε αμέσως με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Δρ.Β.Κ.Φωτόπουλο για την κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος στον ώμο σας.

Διαβάστε επίσης τα ακόλουθα ενδιαφέροντα άρθρα: