Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ορθοπαιδικό;

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ορθοπαιδικό;

Λόγω της καθημερινότητάς μας, είναι πολύ συνηθισμένο να αντιμετωπίζουμε κάποιο ορθοπαιδικό πρόβλημα. Ορισμένες φορές δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος και καταλληλότερος Ορθοπαιδικός ώστε να απευθυνθούμε καθώς δεν ξέρουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε ακριβώς. Παρακάτω θα αναπτύξουμε τι πρέπει να εξετάσουμε πριν επισκεφτούμε τον Ορθοπαιδικό που θα επιλέξουμε.

 

Μελέτη βιογραφικού του Ορθοπαιδικού

Όλοι οι Ορθοπαιδικοί στην ιστοσελίδα τους επισυνάπτουν το αναλυτικό τους βιογραφικό ώστε οι μελλοντικοί πελάτες τους να γνωρίζουν τι ακριβώς έχουν διδαχθεί και που έχουν ασκήσει την πρακτική τους. Οι γιατροί που έχουν ασκήσει μεγάλο όγκο επεμβάσεων, έχει αποδειχθεί ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα από κάποιον ιατρό με λιγότερες επεμβάσεις στο βιογραφικό του. Καλό θα ήταν να αναζητήσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις σπουδές του Ορθοπαιδικού καθώς και με την ειδίκευσή του. Επίσης, σημαντικό είναι να αναγράφονται και τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει όπως και αν γίνεται αναφορά σε κάποια εμπειρία του στο εξωτερικό είτε για παρακολούθηση σεμιναρίου είτε στην άσκηση του επαγγέλματός του.

 

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την προβολή του στα ΜΜΕ

Είναι σημαντικό να μην παρασυρθούμε από την οποιαδήποτε προβολή που μπορεί να έχει καθώς είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί και κανείς δεν μας εγγυάται ότι ο συγκεκριμένος μπορεί να είναι ο καλύτερος Ορθοπαιδικός. Γι’ αυτόν το λόγο, μεγαλύτερη βάση οφείλουμε να δώσουμε στο βιογραφικό του καθώς και την εμπειρία του όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Πρέπει να αναζητήσουμε συστάσεις

Για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας, μπορούμε να αναζητήσουμε συστάσεις από τα εξής άτομα:

  • Τον παθολόγο σας ή τον οικογενειακό γιατρό που εμπιστευόμαστε
  • Τους φίλους και συγγενείς σε περίπτωση που τον γνωρίζουν ώστε να μάθουμε την εμπειρία τους
  • Τις κριτικές που έχουν υποβάλλει άλλοι ασθενείς σε διάφορες πλατφόρμες
  • Καλό θα ήταν να ανατρέξουμε σε κάποιον φυσικοθεραπευτή ή εργαζόμενο στο χώρο της υγείας που μπορεί να γνωρίζει το συγκεκριμένο Ορθοπαιδικό και την εμπειρία του

 

Επικοινωνούμε με τον Ορθοπαιδικό

Δεν είναι απαγορευτικό να επικοινωνήσουμε με τον Ορθοπαιδικό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Μπορούμε να του εκφράσουμε οποιαδήποτε απορία έχουμε για την πάθησή μας καθώς και για την όποια επέμβαση πρέπει να υποβληθούμε. Αυτή η κίνηση θα μας κάνει να αισθανθούμε πιο άνετα και εμπιστευτούμε τον Ορθοπαιδικό. Στη συζήτησή μας, μπορούμε να αναφερθούμε και στο προσωπικό που διαθέτει αλλά και για τον εξοπλισμό του.

 

Αναφερόμαστε στο κόστος της επέμβασης ή της επίσκεψης

Μία από τις ερωτήσεις μας θα είναι αν μας καλύπτει η ιδιωτική μας ασφάλεια. Δεν θεωρείται κακό να ενδιαφερθούμε για το κόστος καθώς οφείλουμε να γνωρίζουμε και να μας ενημερώσουν για το πόσο κοστολογείται η επέμβαση που μπορεί να υποβληθούμε όπως και για το κόστος της επίσκεψή μας.

 

Ο Δρ. Βασίλειος Κ. Φωτόπουλος είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός και διαθέτει πολυετή εμπειρία. Είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του και να κλείσετε το ραντεβού σας ώστε να αντιμετωπίσετε όποιο Ορθοπαιδικό πρόβλημα σας ταλαιπωρεί.

επικοινωνία