Τοπική αναισθησία στο κότσι: ό,τι πιο σύγχρονο

[content_table]

Η τοπική αναισθησία στο κότσι αποτελεί την τελευταία μεγάλη εξέλιξη στη χειρουργική του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Παραδοσιακά, η χειρουργική επέμβαση στο κότσι είχε κακή φήμη, λόγω του πολύ έντονου μετεγχειρητικού πόνου, τον οποίο βίωναν οι ασθενείς, ειδικά τις πρώτες 2 μετεγχειρητικές ημέρες. Η γενική αναισθησία, αλλά και η αναισθησία από τη μέση και κάτω αδυνατούσαν να προσφέρουν στον ασθενή ικανοποιητική μετεγχειρητική αναλγησία.

Το τοπίο αυτό αλλάζει οριστικά με την εισαγωγή της τοπικής αναισθησίας του ποδιού στη χειρουργική του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Πώς γίνεται η επέμβαση με τοπική αναισθησία;

Κατά την εισαγωγή του ασθενούς στη χειρουργική αίθουσα γίνεται η έγχυση ειδικού μίγματος τοπικού αναισθητικού σε κατάλληλα σημεία του ποδιού. Έτσι, επιτυγχάνεται η πλήρης αναισθητοποίηση του προσθίου ποδός, ενώ ο ασθενής διατηρεί την ικανότητα να κινεί το πόδι του.

 

Τοπική αναισθησία στο κότσι: ό,τι πιο σύγχρονο

 

Μετά το πέρας της επέμβασης, η αναισθησία διατηρείται για τα επόμενα 2 24ωρα, προσφέροντας στον ασθενή πλήρως ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία. Ο ασθενής μας είναι ικανός να βαδίσει με το ειδικό μετεγχειρητικό υπόδημα, ακόμα και μισή ώρα μετά την επέμβαση. Η επιστροφή στο σπίτι μπορεί να γίνει μέσα σε 2 ώρες από το τέλος της επέμβασης.

Πλεονεκτήματα της τοπικής αναισθησίας για το κότσι

Η τοπική αναισθησία στο κότσι εμφανίζει πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως:

  • Εντελώς ανώδυνη χειρουργική επέμβαση,
  • εντελώς ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση,
  • ταχύτατη κινητοποίηση, με βάδιση μισή ώρα μετά την επέμβαση,
  • καμία ανάγκη για γενική αναισθησία,
  • καμία ανάγκη για επώδυνες παρακεντήσεις στη σπονδυλική στήλη για ραχιαία ή επισκληρίδιο αναλγησία,
  • πολύ ευχαριστημένοι ασθενείς.

Μειονεκτήματα της τοπικής αναισθησίας για το κότσι

Χρησιμοποιούμε την τοπική αναισθησία στο κότσι την τελευταία 10ετία. Η πολυετής μας εμπειρία με μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, δεν ανέδειξε κάποιο μειονέκτημα.  Η διεθνής βιβλιογραφία από αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού επίσης δεν αναδεικνύει συγκεκριμένα μειονεκτήματα, ή παρενέργειες. Αποφεύγουμε τη χορήγηση τοπικού αναισθητικού μόνο σε περιπτώσεις γνωστής αντίδρασης υπερευαισθησίας του ασθενούς σε τοπικά αναισθητικά.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η τοπική αναισθησία;

Πέραν του βλαισού μεγάλου δακτύλου (κότσι), η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για χειρουργικές παρεμβάσεις του προσθίου ποδός, όπως:

 

Ο Δρ Β.Κ.Φωτόπουλος ασχολείται συστηματικά με τη χειρουργική του βλαισού μεγάλου δακτύλου τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Η πολυετής πλούσια εμπειρία του στη χειρουργική του προσθίου ποδός με τοπική αναισθησία και σύγχρονες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας, εγγυάται ένα άκρως επιτυχημένο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με εντελώς ανώδυνη χειρουργική εμπειρία για τον ασθενή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Ορθοπαιδικό Δρ.Β.Κ.Φωτόπουλο.

call to action