Αρθροσκοπική Χειρουργική Λοιπών Αρθρώσεων

[content_table]

Η πολυετής αρθροσκοπική εμπειρία μας μάς επιτρέπει τη διενέργεια αρθροσκοπικών επεμβάσεων σε αρθρώσεις πλην του γόνατος και του ώμου. Έτσι, η ομάδα μας επιτελεί σειρά αρθροσκοπικών επεμβάσεων σε άλλες αρθρώσεις, όπως:
Πηχεοκαρπική (καρπός)
Ποδοκνημική
Αγκώνας

Αρθροσκόπηση πηχεοκαρπικής, ποδοκνημικής, αγκώνα

 

Ποια διαδικασία ακολουθείται για την αρθροσκοπική χειρουργική αρθρώσεων;

Μέσω 2-3 μικρών οπών 2mm στο δέρμα εισάγονται η μικροκάμερα και τα κατάλληλα αρθροσκοπικά εργαλεία στην άρθρωση, δίνοντάς μας εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και τη δυνατότητα να επιτελέσουμε πληθώρα επεμβάσεων.

Ποιες επεμβάσεις γίνονται αρθροσκοπικά; ;

 • Συρραφή συνδέσμων
 • Αντιμετώπιση κακώσεων του αρθρικού χόνδρου (χονδροπάθειες)
 • Αφαίρεση ελευθέρων σωμάτων
 • Αντιμετώπιση καταγμάτων
 • Λήψη αρθρικού υμένα για βιοψία

Πόσο χρειάζεται να μείνω στο νοσοκομείο;

Αναλόγως της επέμβασης, 2 ώρες έως και 1 ημέρα. Στις ελαφρύτερες περιπτώσεις, όπως αφαίρεση ελευθέρων σωμάτων και αντιμετώπιση χόνδρινων βλαβών, ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου μέσα σε 2 ώρες από το τέλος τις επέμβασης. Σε βαρύτερες περιπτώσεις (αρθροδέσεις, αποκαταστάσεις συνδέσμων), συνήθως παραμένει νοσηλευόμενος για 1 ημέρα.
Μετεγχειρητικά, οι ασθενείς της ομάδας μας λαμβάνουν εκτενές πρόγραμμα αποθεραπείας και ασκήσεων. Με τη στενή μετεγχειρητική τους παρακολούθηση εξασφαλίζεται η ομαλή αποθεραπεία και η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Αρθροσκοπικής Xειρουργικής;

 • Ελάχιστος τραυματισμός στα μαλακά μόρια της άρθρωσης.
 • Αναίμακτη επέμβαση.
 • Λεπτομερής παρατήρηση και εξέταση του εσωτερικού της άρθρωσης. Το αρθροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε οποιαδήποτε περιοχή της άρθρωσης. Επιπλέον, η εικόνα είναι 5-10 φορές μεγαλύτερη από την πραγματικότητα.
 • Διενέργεια λεπτών χειρουργικών χειρισμών που με ανοικτές μεθόδους δε θα ήταν δυνατόν να επιτελεστούν.  Αυτό οδηγεί σε άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα.
 • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.
 • Ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση

Ο Δρ Β.Κ.Φωτόπουλος δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της αρθροσκοπικής χειρουργικής τα τελευταία 20 έτη. Έχει επιτελέσει πληθώρα αρθροσκοπικών επεμβάσεων στο γόνατο, ώμο, πηχεοκαρπική και ποδοκνημική, εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές και παρακολουθώντας στενά τις διεθνείς εξελίξεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ΕΑΕ) από το 2004, μέλος της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA) από το 2005 και Μέλος της Γερμανικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (AGA) από το 2007, ενώ από το 2007 έως και το 2010 διετέλεσε επικεφαλής Ιατρός του αρθροσκοπικού τμήματος του νοσοκομείου “St.Katharinen” στην Κολωνία. Έχει συμμετοχή ως ομιλητής-εκπαιδευτής σε πολυάριθμα συνέδρια αρθροσκοπικού ενδιαφέροντος. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για μια εξειδικευμένη διάγνωση και θεραπεία.

Διαβάστε επίσης τα ακόλουθα ενδιαφέροντα άρθρα:

call to action